(recept
si oblíbili 2 návštěvníci)
bramborová sladká buchta
Potřebné ingredience
1 vejce, 60 g plátků mandlí, 100 g másla, ml. skořice, 1 prdopeč, 580 hl. mouky, 400 g vařených na jemno prolisovaných brambor, 150 g moučk. cukru, 4 lžíce mléka, 1 vanilk. cukr, 4 lžíce medu. rybíz. marmeláda k potírání.
Postup přípravy
krom marmelády spojíme všechny suroviny ve hmotu( lze i hnětačem) a rozdělíme na tři části. Klademe na plech proložené potřením marmeládou. Pečeme na 180°C do růžova
JDE DĚLAT I V BEZLEPKOVÉ VARIANTĚ, MÁM VYZKOUŠENO.
JDE DĚLAT I V BEZLEPKOVÉ VARIANTĚ, MÁM VYZKOUŠENO.
hnětačem uhnětu tužší těsto
potírám marmeládou jednotl. vrstvy
poslední vrstvu spíše nakladu na placato kousky...
uplácám či přejedu válečkem a dávám péct.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
kofijana
(upraveno)
4. 3. 2019, 12:31
Ahoj, chtěla bych se zeptat jak na bezlepkovou variantu? To jen použiju bezlepkovou mouku?J
buxus
(upraveno)
15. 4. 2019, 22:51
@kofijana
ano a možno trochu mouky nahradit škrobem bramborovým či kukuřičným.